Under min utbildning till lastbilschaufför kommer jag förutom C-kortet också att få allt man behöver för att kunna jobba som chaufför. 
YKB, ADR, APV, Truck, Hjullastare med mera. 
Jag kommer också få gå vidare med utbildning till CE.

Jag är en kille på 37 år som bor i Forshaga med sambo och 2 barn.
Jag är uppväxt på landet med en förälder som är chaufför så det har alltid funnits lastbil på gården.
När jag skulle välja gymnasium så stod jag i valet och kvalet mellan fordon/Transport och en mer mediainriktad linje.
Intresset för datorer och media var just då större än det för fordon och jag gick därför en treårig gymnasieutbildning inom IT, Kommunkation och ledarskap där man fick testa på mycket olika saker.  Göra hemsidor, programmera spel, layout för tidning, radioinspelning, skriva tidningsartiklar och även film och foto. Det senare fastnade jag för såpass att jag några år efter gymnasiet startade mitt egna företag och drev det i cirka 10 år. Under dom åren fotograferade jag men hyrde också ut mig själv på F-skatt till ett företag inom brandservice och SBA och även till en blomsteraffär som budförare.
Efter det blev jag head huntad till ett mäklarföretag i Karlstad som ville anställa en egen fotograf. Där var jag kvar till årsskiftet 22/23 då jag blev uppsagd pga arbetsbrist. Under Aug 2022 hade jag redan testat att söka mig till utbildning via komvux till lastbilschaufför men kom inte in då pga att jag inte var prioriterad. Jag tolkar det som att jag inte fick det för att jag redan hade ett jobb och att min hemkommun inte ville betala den interkommunala avgiften. Någon månad senare fick jag besked om uppsägning och började då luska runt lite om man kanske kunde få hjälp av arbetsförmedlingen och det kunde man! Men det tog ett bra tag innan jag kom vidare till det som kallas Test och kartläggning. Där blir man utvärderad i lämplighet som chaufför och jag gick vidare därifrån med goda "betyg". Detta betyder att jag nu äntligen är igång med min utbildning till lastbilschaufför. Den 14 Augusti drog det igång och jag kör på heltid i 20 veckor för att få alla behörigheter och utbildningar man behöver men man får också möjlighet att ha praktik på ett åkeri i några veckor.

Jag kommer dela med mig av framstegen här på sidan i form av en blogg. 

Jag ser ljust på framtiden och hoppas att jag snart sitter bakom ratten på ett 24 meter långt ekipage!

Back to Top