FENX2201 11102015 Celine Aurora.jpg

Tips 1

Jag brukar föreslå att man skall boka en tid för sin fotografering när barnen brukar vara som piggast och gladast. För en del barn är det kl 8 på morgonen och för en del är det kl 3 på eftermiddagen. Se till att barnen har ätit, och ni själva också. Humöret kan dippa fort om man är hungrig, ni får gärna ta med er lite "mutor" men var snäll och undvik kakor som smular, bakelser med blåbär och annat som kan färga av sig på tänder, läppar, fingrar och kläder. Man bör också undvika för mycket socker, både innan och under fotograferingen. Helt vanliga russin eller frukt är bättre.

Tips 2

Även om jag gör en stor del av jobbet så är det ni som känner era barn bäst och vet vad som får dem att skratta. Jag har stort tålamod och kan stå ut med det mesta och ni behöver inte vara rädda för att larva er under fotograferingen, det gör jag.
Tittut bakom fotografen leder ofta till skratt med blicken i kameran snarare än om en förälder står långt åt sidan så blicken vänds bort eller för mycket uppåt. 

liten digital-0795-2.jpg

Tips 3

Hur ska man klä sig? Du bestämmer detta helt själv såklart, men tänk gärna efter före. Bilderna skall hänga på er vägg länge och den där neongröna tröjan med turtles kanske inte gör sig så bra i vardagsrummet ovanför soffan? Överlag är det bäst att ha mörka färger nedtill och ljusa upptill. Välj gärna färger efter säsong, är det höst så funkar grått och brunt osv. (Speciellt vid fotografering utomhus)
Jag tror att bilderna håller längre om man använder neutrala färger istället för starka färger, se exemplet nedan.
*Till bilderna nedan har jag lånat min systers barn.

Tips 4

När ni bokar tid så tycker jag att ni bör överväga att inte bara låta barnen vara med på bild, passa på att ta några bilder med hela familjen också, det kommer ni inte ångra senare i livet! Ta gärna med er hunden eller katten.
Så kamma bena och var med på några bilder ni med.